Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2020

Bassam Moujalled - Sylvain Berthault - Andrés Litvak - Valérie Leprince - Gilles Frances

Az épületek légtömörségének vizsgálata (angol nyelvű cikk)

Bassam Moujalled


Cerema, Project-team BPE, Franciaország

Sylvain Berthault


Cerema, Direction Centre-Est, Franciaország

Andrés Litvak


Cerema, Direction Sud-Ouest, Franciaország

Valérie Leprince


PLEIAQ, Franciaország

Gilles Frances


Cetii, Franciaország

Az alacsony energiafelhasználású épületeknél az épületek légtömörsége a korábbiakhoz képest jobban előtérbe kerül, mert hatása az energiafelhasználásban jelentős. Számos európai ország már beépítette az épületek légtömörségére vonatkozó kötelező követelményeket energiahatékonysági rendeletébe. Franciaországban például az energiahatékonysági rendelet tartalmazza a lakóépületek légtömörségének megkívánt szintjét, amelyet méréssel kell igazolni. Ma azonban még kevés tapasztalat áll rendelkezésre az épületek légtömörségének közép- és hosszú távra vonatkozó tartósságáról és változásáról.

A „Durabilit'air” nevű francia kutatási projekt célja, hogy megvizsgálják az épületek légtömörségének a változását helyszíni méréssekkel és laboratóriumi körülmények között felgyorsított öregedés révén. Ez a cikk a „Durabilit'air” projekt azon kutatási részét tartalmazza, amely az egyedülálló családi házak légtömörségének számszerűsítésével és minősítésével foglalkozik. A vizsgálatokat közép- és hosszú távú helyszíni mérések során végezték.

A cikk a REHVA Journal 2020/2. számában jelent meg, a 40. IVC, a 8. TightVent és a 6. Venticool közös konferencián elhangzott előadás alapján.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!