Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2020

Ioan Silviu Doboși - Dragoș Mihăilă - Cornel Demeter - Dragoș Bocan - Cristina Tănasă

Romániában épült új kórház bemutatása – esettanulmány

Ioan Silviu Doboși


General Manager DOSETIMPEX SRL,

Dragoș Mihăilă


HVAC Design Engineer, DOSETIMPEX SRL,

Cornel Demeter


Electrical Design Engineer, CAPABIL SRL,

Dragoș Bocan


Architect, Atelier CAAD SRL

Cristina Tănasă

Assistant Professor, Ph.D., P.E.
University Timișoara

Közismert, hogy egy beruházás tervezésének és kivitelezésének minősége nagymértékben befolyásolja az elkészült épület működését és épületenergetikai jellemzőit. Ez még fokozottabban jelentkezik az egészségügyi épületeknél, ahol építészeti, épületszerkezeti, épületgépészeti és beltéri környezeti minőség szempontjából szigorú követelményeket kell kielégíteni. 

A cikk Románia déli részén, Mioveni városban épült új kórház épületének esettanulmányát mutatja be, amelyet integrált tervezési megközelítés alkalmazásával építettek. Az épület 8 emeletes, beépített területe 17 448 m2. 

A Mioveni Városi Kórház építésének teljes folyamata a koncepciótól a tervezésen, kivitelezésen keresztül az üzembe helyezésig minden érdekelt bevonásával történt. A végeredmény bizonyítja az integrált tervezési megközelítés pozitív hatását. A projektben új koncepciókat fejlesztettek ki: digitalizálás és orvosi számítógépes ellátás a betegek távfelügyeletének lehetőségével; BIM – Épületinformációs modellezés – az épület modellezése a tervezéstől és az építkezés kezdeti szakaszától az üzemeltetésig és karbantartásig. 

 

A részletes cikk az ingyenesen letölthető lapszámban olvasható. 

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!