Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Honeywell Home

Ivóvíz hálózatokba épített anyagok kötelező magyarországi engedélyei

Honeywell Home


Rendkívüli a tervezői felelősség, hogy csak olyan terméket tervezzünk be, amely rendelkezik a szükséges engedélyekkel. Így nem fordulhat elő, hogy a terv szerint kivitelezett épület átadásakor patthelyzet álljon elő, mert hiányoznak az átvételhez szükséges engedélyek.

Röviden összefoglalva szeretnénk tiszta képet kialakítani az ivóvízzel érintkező termékek forgalomba hozatalával és beépítésével kapcsolatos – immáron több mint egy évtizede hatályban lévő – jogszabályi háttér és engedélyezési eljárás ismertetésével.

A 3/2003. (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet értelmében Harmonizált Európai Szabvány, illetve Európai Műszaki Engedély (ETA) hiányában az építési terméknek minősülő ivóvizes szerelvények magyarországi betervezésére, forgalomba hozatalára és beépítésére csak a következő három dokumentum együttes megléte esetén kerülhet sor:

  1. Érvényes Építőipari Műszaki Engedély (ÉME),
  2. Érvényes Országos TisztifőorvosiHivatal Közegészségügyi Főosztály által kiadott engedély vagy elfogadott bejelentés (ÁNTSZ OTH határozat),
  3. Az ÉME-ben meghatározott – az Európai Közösség által 2002. május 13-án kiadott 2002/359/EC számú bizottsági határozat szerinti – 1+ módozatú Megfelelőség Igazolás (Megfelelőségi Tanúsítvány)

Nem elégséges egy vagy két engedély megléte!

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!