Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Dr. Kalmár Ferenc PhD

XVIII. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napok Nemzetközi Konferencia és Kiállítás

Dr. Kalmár Ferenc PhD

f. tanár, tanszékvezető
Debreceni Egyetem, Műszaki Kar, Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék

2012. október 11-12-én került megrendezésre a Debreceni Egyetemen a XVIII. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napok Nemzetközi Konferencia és Kiállítás.

A kétnapos szakmai rendezvényen 12 szekcióban tartottak előadásokat a hazai és külföldi – köztük angol, finn, német, román, szlovák és török – szakemberek.

Az eseményhez kapcsolódóan 47 kiállító mutatta be újdonságait, fejlesztéseit az Egyetem főépületének Díszudvarán rendezett szakkiállításon. Nekik külön köszönjük, hogy a gazdasági válság ellenére eljöttek és ezáltal is támogatták a Debreceni Egyetemen folyó épületgépész képzést.

Október 11-én délelőtt tíz plenáris előadás hangzott el, két felvonásban. A szakmánkhoz kapcsolódó plenáris előadások a következők voltak:
Dr. Szűcs Edit, Debreceni Egyetem, Műszaki Kar, dékán: A Műszaki Kar szerepe a regionális és az országos mérnökképzésben
Dr. Papp László
, Debrecen megyei jogú város vállalkozói vagyonért és városstratégiáért felelős alpolgármestere: A megújuló energiaforrások szerepe Debrecen város fejlődésében
Tóth Attila
, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke: A geotermikus energia hasznosításának lehetőségei
Szendrő Balázs
, Magyar Szolár Szövetség: Az Európai Unió irányelve az épületek energiahatékonyságáról

Október 11-én délután került megrendezésre az Épületgépészeti szekció, amelynek keretén belül Homonnay Györgyné dr.-ra emlékeztünk. Halász Györgyné dr., a SZIE egyetemi docense, a debreceni Épületgépészeti Tanszék alapító tagja, aki tíz éven át vezette a tanszéket, most 25 percben mutatta be a nagyszámú hallgatóság számára tanszékünk 25 évét. Ezt követően prof. em. Bánhidi László és prof. dr. Kontra Jenő a BME épületgépészeti tanszékeinek képviseletében, prof. dr. Barótfi István a SZIE Épületgépészeti Tanszékének képviseletében, Baumann Mihály a PTE Épületgépészeti Tanszékének a képviseletében és Szekeres Gábor (Rosenberg Hungária Kft.) köszöntötték a 25 éves debreceni Épületgépészeti Tanszéket és megtartották tudományos előadásaikat.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!