Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Aranyosi Miklós - Nyárády Győző

iCOM, a rendszer szemléletű távfelügyelet

Aranyosi Miklós


Bosch Termotechnika

Nyárády Győző

értékesítési vezető
Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft.

A kényelmes és energiatakarékos otthon mindannyiunk álma. Az otthont azonban a jelenlegi energiaköltségek mellett nemcsak megteremteni, hanem fenntartani és megfelelően működtetni sem egyszerű dolog.

Az olcsó komfort megteremtésében az összehangolt, egymásra támaszkodó elemekből álló rendszerek, a takarékos működtetésére pedig az időjáráskövető szabályozók kínálnak megoldást. Ezek a külső hőmérséklet függvényében változó hőmérsékletű fűtési előremenő vizet szolgáltatnak a hőleadók számára.Aszabályozók az épületen belül, a referencia pontokon elhelyezett kezelőegységek segítségével lehetőséget nyújtanak a beállítások és módosítások elvégzésére.

Minden előnyük ellenére, ezek a telepített elektronikák az épületen kívüli távvezérlésre eddig csak korlátozott lehetőséget biztosítottak. Ipari méretekben a probléma természetesen már jóval korábban megoldódott, de mindeddig lakossági méretekben nem állt rendelkezésre elérhető árú megoldás.

Gyakran merül fel olyan igény, amikor egy lakást vagy épületet csak időszakosan használnak, és az időpont nem tudható előre. Amikor nem vagyunk ott, akkor temperálni, amikor pedig ott vagyunk, akkor pedig fűteni kell. Ez a hétvégi házak tipikus problémája. Jó lenne, ha mire megérkezünk, kellemes meleg, és nem áthűlt falak és bútorok várnának minket az éjszaka közepén.

De ismerős helyzet az is, amikor a napi időbeosztásunktól eltérő időben érkezünk haza és hűvös lakás vár, mert kazánunk csak később kezd el fűteni az időprogram szerint. A készülék rendellenes, vagy hibás működésekor is hasonló jelenséget tapasztalhattunk.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!