Gépészeti rendszer fejlesztése hűtéstechnikai berendezés működése során keletkező kondenzátor hő hasznosításával élelmiszeripari létesítményben
Még nem érkezett hozzászólás!
Dr. Kassai Miklós PhD - Zichó Viktor
Gépészeti rendszer fejlesztése hűtéstechnikai berendezés működése során keletkező kondenzátor hő hasznosításával élelmiszeripari létesítményben
Az élelmiszeriparban nagy gonddal kell fertőtleníteni a levágott állatok húsát. Többféle szennyeződés, mikroorganizmus megtalálható vagy idővel megtelepszik a levágott állat testén. Mivel a hús minőségén nem akarunk változtatni, igyekszünk a környezet paramétereivel megakadályozni vagy hátráltatni a megtelepedésüket. Az élelmiszer feldolgozással járó folyamatok, különösen az élelmiszert hűtő rendszerek működése igen nagy energiafelhasználással, üzemeltetési költséggel jár, így az energiafelhasználás csökkentése az élelmiszeriparban is rendkívül fontos szempont. A szerzők kutatómunkája, amelynek eredményeit a cikkben bemutatják, az energiafelhasználás hatékonyságának növelésével foglalkozik egy olyan területen, ahol nagy mennyiségű primerenergia megtakarítás lehetséges. A kutatómunkában vizsgált létesítmény egy vágóhíd, ahol kifejezetten baromfifeldolgozással foglalkoznak.