Élelmiszeripari gyártástechnológia elektromos kazánnal
Még nem érkezett hozzászólás!
Sasi Gábor
Élelmiszeripari gyártástechnológia elektromos kazánnal
Van-e helye egy élelmiszeripari üzem hőenergia mixében az elektromos áramnak, illetve az elektromos kazánnak? Az Izsáki Házitészta Kft. 300 kW-os elektromos kazánberuházása kapcsán ezt a kérdést elemezi a cikk szerzője. Több fontos tényező is szerepet játszott abban, hogy az eddigi rendszert átgondolják, ezek közé tartozott a környezetvédelem, a zöldenergiára való átállás, a légszennyezés csökkentése, azonban a legfontosabb a gazdasági szempont volt. A lehetőségeket mérlegelve, végül a BIOKOPRI Kft. által forgalmazott TERMOSTROJ Termo Max 150 kW-os elektromos kazánokra esett a választás. A tésztagyártás folyamatához igazodva, egy adott előremenő vízhőmérséklettel működnek a kazánok.