Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2024

Sasi Gábor

Élelmiszeripari gyártástechnológia elektromos kazánnal

Sasi Gábor

üzletfejlesztés
BIOKOPRI Kft.

Van-e helye egy élelmiszeripari üzem hőenergia mixében az elektromos áramnak, illetve az elektromos kazánnak? Az Izsáki Házitészta Kft. 300 kW-os elektromos kazánberuházása kapcsán ezt a kérdést elemezi a cikk szerzője. Több fontos tényező is szerepet játszott abban, hogy az eddigi rendszert átgondolják, ezek közé tartozott a környezetvédelem, a zöldenergiára való átállás, a légszennyezés csökkentése, azonban a legfontosabb a gazdasági szempont volt. A lehetőségeket mérlegelve, végül a BIOKOPRI Kft. által forgalmazott TERMOSTROJ Termo Max 150 kW-os elektromos kazánokra esett a választás. A tésztagyártás folyamatához igazodva, egy adott előremenő vízhőmérséklettel működnek a kazánok.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!