Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2023

Nyáry-Windeisen Laura Fanni

CO2 koncentráció mérése a Pécsi Tudományegyetemen, tantermi környezetben, frisslevegős légtechnikai rendszer különböző üzemállapotaiban

Nyáry-Windeisen Laura Fanni

gépészmérnök
Investment Kft., a PTE MIK épületgépész MSc hallgatója

Napjainkban az épületszigetelési technológiák fejlődésével egyre nagyobb figyelmet kap az épületek szellőztetésének kérdésköre. A komfortérzet biztosításához elengedhetetlen a zárt terekben a megfelelő mennyiségű és minőségű friss levegő biztosítása. A szerző a cikkben annak a vizsgálatnak az eredményeit mutatja be, amelynek tárgya a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán, a C033-as tanteremben található hővisszanyerős szellőzőgép üzemeltetésének hatékonysága.

Az általános közérzeti állapot vizsgálata során a tanteremben tartózkodó tanulók frissességét, feszültségét, fáradtságát és koncentráló képességét vizsgálták. A vizsgálatok kiértékelése alapján a 3. és 4. fokozaton üzemeltetett szellőzőgép mellett voltak a legkedvezőbbek az adatok. Frisslevegő ellátás nélkül, kikapcsolt légkezelő mellett a belső levegő minőség a benntartózkodókat meglehetősen megviselte.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!