Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

Magyar Kéménygyártó Kft.

Jól vizsgázott a Krea K2+ kémény felújítási rendszer – Elkészültek az első termofor gyűjtőkémény átalakítások

Magyar Kéménygyártó Kft.


Három városban (Eger, Veszprém és Kecskemét) közel egy időben összesen 15 db termofor gyűjtőkémény túlnyomásos gyűjtőkéménnyé alakítására került sor az elmúlt hetekben. A kémények egy része (10 db) osztott rendszerű lett, azaz a kondenzációs kazánok égéslevegő ellátására külön légbevezető cső szolgál, egy része pedig (5 db) LAS rendszerű lett, tehát a kémény biztosítja az égésterék-elvezetést és a légellátást is. Kéményenként 3-4 rákötésre került sor.

A készülékek különböző gyártmányúak, teljesítményűek és működésűek, jellemzően 14 – 24 kW közötti hőtárolós és átfolyós rendszerű kondenzációs kombi kazánok. Azokban a lakásokban, ahol egyelőre nem került készülék a kéményre, a csappantyúkat biztonsági védősapkával zárták le. A próbaüzem során minden kazán jól működött. A Krea K2+ rendszerről honlapunkon (www.kemenygyarto.hu) található bővebb információ.

Jelenleg már a követező munkánkra készülünk, mely a nem kondenzációs, turbós gáztüzelő berendezések gravitációs gyűjtőkéményeinek (pl. Schiedel Quadro) átalakítása (a termofor kéményekhez hasonlóan) túlnyomásos gyűjtőkéménnyé.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2016/10-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!