Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2019

2019 1-2. szám

Hozzászólások

Bevezetés a MOBISTYLE projektbe (angol nyelvű)

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Tisov, Ana - Op ’t Veld, Peter

Bevezetés a MOBISTYLE projektbe (angol nyelvű)

Tisov, Ana

Huygen Engineer and Consultant

Op ’t Veld, Peter

Huygen Engineer and Consultant

A MOBISTYLE projekt az Európai Bizottság által támogatott H 2020 program része, amelyben 10 partner vesz részt különböző országokból. A projekt során az épületben tartózkodók az információ- és kommunikációtechnológia (ITC) segítségével tájékoztatást kapnak az épület energiafelhasználásáról és belső környezeti paramétereiről, valamint a belső tér egészségügyi jellemzőiről. Az emberközpontú megközelítés része a felhasználókkal történő beszélgetés, képzés és oktatás, amelynek hatására – a projekt pilot alapján – megváltoznak az emberek felhasználói szokásai, energiatudatosabban viselkednek, közérzetük és egészségügyi állapotuk javul.

A cikk megjelent a REHVA European HVAC Journal (www.rehva.eu) 2018/6. számában. A folyóirat folyamatosan ismerteti az épületgépészethez, épületenergetikához és komforthoz kapcsolódó európai projekteket. Ezen kívül a szakterület legjobb szerzőinek az írásai jelennek meg az egyes lapokban. A REHVA magyar tagja az Építéstudományi Egyesület és a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2019/1-2-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont havonta csak egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!