Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2011

Schlüter-Systems KG magyarországi képviselet

Az energiahatékony fűtési rendszerek fűtőfelülete a Schlüter® - BEKOTEC

Schlüter-Systems KG magyarországi képviselet


Magyarországon a vékonyrétegrendű repedésmentes fűtőaljzat-képzés iránti igény jelentősebb mértékben akkor merült fel, amikor a piacon megjelentek az alacsony előremenő hőmérséklettel működő kondenzációs kazánok, hőszivattyús és szolár rendszerek.

A Schlüter Systems KGaz üzemi- és használati vízszigetelés, valamint terasz rétegrendi megoldásaival korábban is elismerést vívott ki a tervezők, kivitelezők körében.

Az épületgépész szakma előtt azonban kevésbé volt ismert eddig a BEKOTEC vékony rétegrendű padlófűtés rendszere, amely gyors szerelhetőséget, a megrendelő számára pedig maximális szabályozhatóságot eredményez az adott fűtési igény szerint.

A szakma rájött, hogy nemcsak wellness területeken alkalmazhatja a rendszert mint egészet, hanem annak egy-egy elemét önállóan is. Leggyakrabban azonban a DITRA közvetlenül burkolható feszültségmentesítő és rétegelválasztó lemezt.

A megvalósult rendszerek bizonyítottak. Budapesten az AQUAWORLD fürdő és wellness komplexumban, továbbá számos magánházban vagy nagy létesítményben, mint pl. Gazdagréten a BUDAWEST irodaházban. Míg az említett wellness terület esetében fontos volt, hogy egyben magát a használati vízszigetelést is megoldják, addig az irodaházban a megrendelő elvárása volt, hogy a vastag, nagy hőtehetelenséggel rendelkező fűtőesztrich helyett, amely túl sok kezdeti hőenergiát vesz fel és tárol, és lassan reagál az aktuális hőmérséklet igényekre, egy gyors és komfortos rendszerrel biztosítsák azt, hogy elegendő legyen szinte az utólsó pillanatban bekapcsolni a rendszert, mielőtt reggel az irodai dolgozók és az ügyfelek az idodába érkeznek. Talán, amikor manapság egyre többet beszélünk és teszünk az energiahatékonysággal kapcsolatban, nem éppen ésszerű, ha az épület ablakainak kinyitása az egyetlen eszköz a gyorsabb leszabályozáshoz.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!