Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2010

Dr. Szekeres József - Szekeres Zoltán

Számoljon! Régi légtechnikai rendszerét is tudja olcsóbban üzemeltetni!

Dr. Szekeres József

társtulajdonos, ügyvezetõ igazgató
Rosenberg Hungária Kft

Szekeres Zoltán


Rosenberg Hungária Kft.

Az elmúlt 20 évben az élet számos területén korszerű légtechnikai rendszereket valósítottunk meg az országban. Ezek a légtechnikai rendszerek mindig a kor légtechnikai színvonalát képviselték. A 2002/91-es Európai Parlamenti irányelv előírja a tagállamok részére a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem érdekében az energiahatékony rendszerek alkalmazását. Országonként megszülettek az épület energiatanúsítási rendeletei, amelyben az épületeket osztályba is sorolják.

Hogy a kisebb környezetterhelést, kevesebb energiafelhasználást az előírások figyelembe vételével megvalósítsuk, két lehetőség adódik: a teljes légtechnikai berendezés cseréje vagy a kevésbé energiahatékony gépi berendezések cseréje.

Hol tudunk energiát megtakarítani?

Ventilátoroknál az energia-megtakarítás döntően az áramlástechnikai elemeknél (a járókeréknél és a készülékháznál) valamint a motornál érhető el. A kisebb energiafelvétel és az emiatt kisebb CO2-terhelés a korszerű konstrukcióval és EC-motorokkal biztosítható.

Légkezelőgépeknél az energia-megtakarításra az Eurovent és az RLT minősítés három területet határoz meg: a készüléken belüli légsebesség, a ventilátor energiafelhasználása és a hővisszanyerő jósága. Légkezelőgép felújításánál a légsebesség nem változtatható, hiszen adott keresztmetszetű gépről beszélünk. Ebben az esetben a változtatási lehetőség az energiahatékony ventilátor és a magasabb jóságfokú hővisszanyerő beépítése.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!