Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Gesztes László

Csökkentse hűtőberendezéseinek villamosenergiafogyasztását 20%-kal!

Gesztes László


Danfoss Kft.

A nagy hűtőberendezések, mint a hűtőházak, szupermarketek hűtőgépei, vagy az ipari léghűtő berendezések rengeteg energiát igényelnek a hűtéshez: az intelligens teljesítményszabályozáshoz ezért elengedhetetlen a hűtőrendszerben működő szivattyúkat és kompresszorokat szabályozó frekvenciaváltók alkalmazása. A frekvenciaváltós technológiával messze több energia takarítható meg, mint a hűtőközeg bármely optimalizálásával, vagy egyéb megoldásokkal.

A hűtőberendezések optimalizálása alatt ma általában a hűtőközegekkel vagy bypassokkal elért javításokat értik, amelyekkel néhány százalékos hatásfok-növekedés érhető el. Sokkal célszerűbb azonban a szivattyúk, kompresszorok és egyéb villamos hajtások teljesítményét az új VLT RefrigerationDrive FC103 frekvenciaváltóval igény szerint szabályozni: ezzel a megoldással akár 20%-os hatásfok- növekedések is könnyedén elérhetők. Ezért, amenynyibenmeg akarnak felelni a hatékonyság, rendszerbiztonság, környezetvédelem és költségcsökkentés által támasztott igényeknek, a korszerű berendezéseknek átfogó teljesítményszabályozással kell rendelkezniük.

A Danfoss VLT RefrigerationDrive FC103-mal végzett fokozatmentes fordulatszám-szabályozás lehetőséget nyújt az intelligens teljesítményszabályozásra. Egy optimalizált hűtőrendszerben a kompresszorok és a kondenzátorventilátorok intelligens szabályozása elengedhetetlen. A készüléket speciálisan az ezen a területen szükséges tulajdonságokkal vérteztük fel, és különösen a hűtéstechnikában, illetve állandó hőmérsékletre temperált levegőt biztosító alkalmazásokban használt kompresszorokhoz és szivattyúkhoz optimalizáltuk.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!