Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Online célszámok

2020 3. szám

2020-04-02

részletek »

2020 1-2 szám

2020-04-02

2020. évi első, összevont számunkat a Pollack Expó rendezvénynek szenteltük. Megkérdeztük Baumann Mihály tanszékvezetőt, hogy miben rejlik a Pollack Expó sikere? Válaszában elmondta, hogy a sikernek több összetevője van, de a rendezvény legfőbb erénye a személyre szóló figyelem. Kiemelte, hogy a siker fontos tényezője az épületgépész társadalom, az épületgépész cégek nagy arányának részvétele.

Most, a rendezvény után megerősíthetjük, hogy sikeres volt a Pollack Expó, érdekes előadásokkal és a szakma eredményeit bemutató kiállítással.

A sikeres rendezvény aláhúzza a Pécsett induló épületgépész mesterképzés hangsúlyozását. Erről a lapban részletesen beszámolunk. A képzés szakfelelőse elmondja, hogy az új mesterképzés igyekszik reagálni a szakterületen az elmúlt évtizedekben bekövetkezett változásokra. Előtérbe kerül a szakterületen felmerülő feladatok életszerű megoldásának gyakorlása. Nagy hangsúlyt kap a fenntarthatóság központú gondolkodás.

A Pollack Expo rendezvény bemutatása mellett ebben a számunkban is nagy teret adunk lektorált cikkek közreadásának. Első cikkünk szerzője az előző számunkban közreadott kutatási munka további eredményeiről számol be. Ennek tárgya a PID és On-Off szabályozású hűtőrendszerek energetikai vizsgálata. A szerző olyan szimulációs modellt fejlesztett ki, amely lehetővé teszi egy hűtőkamra hőtechnikai tulajdonságainak és energiafogyasztásának vizsgálatát.

 

részletek »

Felületfűtés 2.0

2020-01-09

A Felületfűtés 2.0 című célszámban a felületfűtés és -hűtés témakörben olvashat alapvető tudnivalókat, ismerkedhet meg innovatív és iránymutató rendszermegoldásokkal.

A célszám anyagának kidolgozója a REHAU Kft., amely innovatív és a jövő elvárásainak is megfelelő fejlesztéseivel segíti az épületgépészeket a megfelelő komfort és az egészséges környezet biztosításában.

A kiadvány bemutatja a jó közérzetet biztosító padlófűtés méretezési és kialakítási szempontjait, azokat a korszerű megoldásokat, amelyeket a REHAU kínál a kialakításhoz. Részletesen kitér a szabályozási kérdésekre és bemutatja azokat a rendszerelemeket, amelyek ezt energiahatékonyan lehetővé teszik.

Olvashatnak a mennyezetfűtésről, -hűtésről, a tervezési megfontolásokról, a megoldási lehetőségekről, az épületszerkezet temperálás egyre szélesebb körű alkalmazásáról, az ezzel kapcsolatos tervezési megfontolásokról és kialakítási megoldásokról.

Külön fejezet foglalkozik a szabályozási kérdésekkel, kiemelve a REHAU NEA SMART 2.0, felhő alapú megoldását, amely helyiségenkénti felületfűtés, -hűtésszabályozást biztosít beszédvezérléssel, minőségi és mennyiségi szabályozással.

A célszám végén mintapéldákat találnak kapcsolásokkal és az alkotóelemek felsorolásával.

részletek »