Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Könyvismertető

2019-03-29

Február 26-án a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék oktatótermében két szakkönyvet mutattak be, amelyek ugyan elsősorban az egyetemi oktatás támogatására készültek, de a gyakorló épületgépészek számára is sok hasznos ismeretet tartalmaznak. Szerkesztőségünk képviseletében részt vettem ezen a tájékoztatón és az ott elhangzottak, valamint a tiszteletpéldányok alapján a következőkben mutatom be a szakkönyveket.

Garbai László: 
Csőhálózatok hidraulikája.
Állandósult áramlás

Egyetemi tankönyv

A szerző a következők szerint mutatja be a könyvet:

„Könyvünket a BME Gépészmérnöki Karon a Komfort épületgépészet mesterszakon az oktatási anyag részét képező Csőhálózatok hidraulikája tantárgy tematikájának és követelményrendszerének szem előtt tartásával írtuk meg.

A csővezetéki áramlások kérdéskörével hazánkban elsőként Vajna Zoltán foglalkozott. Az általa kidolgozott hálózatelemző módszert Almássy-Budavári-Vajna-módszerként ismeri a szakma. Az újabb szakirodalomban e problémakört átfogóan elemzi Halász Gábor, Kristóf Gergely és Kullmann László könyve (Áramlás csőhálózatokban, Műegyetemi Kiadó, 2002), szintén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folyó oktatás igényeinek alapulvételével.

 

További részletek lapunk 2019/3-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.