Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Smart oktatóterem átadás

2018-10-26

2018. október 15-én a Budapesti Műszaki Egyetem Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnikai Tanszékén egy új „digitális laboratóriumot” adtak át, amelyet „LGE MK AE & REHAU SMART OKTATÓTEREM” névre kereszteltek el, a berendezéseket a Tanszéknek adományozó cégek után. A saját szakterületén piacvezetőnek számító LG és REHAU cégek a klimatizálás kiépítésével, laptopokkal, projektorral és korszerű tervező szoftverek adományozásával tették lehetővé a modern számítógépes labor létrejöttét.

Az átadáson – amelyre egy tantermi óra keretében, a hallgatók jelenlétében került sor – dr. habil Kajtár László egyetemi docens, tanszékvezető a következőket hangsúlyozta:

„Ismert a mondás, hogy ebben az épületben mindig történik valami. Úgy tűnik, hogy ez igaz az Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszékre is. Az elmúlt években több eseményre került sor, ezek közül most kiemelem:
• szakmai cégek támogatásával kialakítottuk a Macskásy komfort és klímatechnikai laboratóriumot,
• fejlesztettük a Stokes hidraulikai laboratóriumot,
• mindkét laboratóriumot további mérőállásokkal bővítettük,
• épületgépész szakmai vetélkedőkre került sor.

A felsorolásban olvasható események közös vonása, hogy mindegyik épületgépész cégek támogatásával valósult meg.

November 29-én az Országos Magyar Épületgépész Napok keretein belül Tanszékünk továbbra is megszervezi az Oktatás Napját és részt vesz a 30-án, pénteken sorra kerülő hagyományos műegyetemi rendezvények szervezésében szakmai szervezetek és cégek közreműködésével.

A mai nap eseménye az LGE MK AE & REHAU SMART OKTATÓTEREM átadása.

A két jó hírű, minőségi termékeket kínáló gyártó vállalat korábban is támogatta Tanszékünket a klímarendszer kiépítésével, labor és informatikai háttér fejlesztésével.

Az Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék munkatársai nevében köszönöm a támogatást. Az oktatóterem hozzá fog járulni az épületgépészeti oktatás informatikai hátterének és így az oktatás hatékonyságának a javulásához!

 

További részletek lapunk 2018/10-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.