Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Virtuális valóság a Pollack Expón

2018-02-22

„Ön most a Pollack Expo Virtuális Világába lépett! Kérem, azonosítsa magát és nézzen körül!” – talán egy-két év, vagy egy évtized múlva így fogadja majd a Pollack Expo rendezvényén kedves online olvasóit a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara.

Addig azonban, ameddig erre a kiállítási formára várunk, a hagyományos kiállítási helyszínen – a Pécsi Expo Center-ben – rendezik meg a XII. Pollack Expót az egyetemi szervezők. Az épületgépészet, építő- és villamosipar, gépészet, építészet, környezetvédelem és az informatika területéről meghívott kiállítók ezúttal is nagy számban fogadták már el a meghívást a Dél-Dunántúl legnagyobb szakkiállítására.

Ebben az évben a nemzetközi és hazai fejlesztések és újdonságok bemutatásán túl a virtuális valóság lehetőségeit és felhasználási területeit igyekeznek bemutatni az érdeklődőknek. Hogy ez a világ a Z generációnak nevezett középiskolások és egyetemisták számára sokkal ismertebb, mint a szüleik és oktatóik számára, az nem kétséges. Érdemes lesz azonban megismerni minden korosztálynak az alkalmazási területeket a játékoktól kezdve a műszaki és az orvostudomány, az építészet, a média és a szórakozás terén a Virtual Dimension Center cég előadójától.

Hasonló érdeklődésre tarthat számot a BIMPROVE Kft. BIM-et, vagyis az Épületinformációs Modellt bemutató plenáris előadása. Egy jól felépített BIM modell végigkíséri az épület teljes életútját a vázlattervtől a kivitelezési szakaszon át az épületüzemeltetésen keresztül egészen a bontásig. Alkalmazásával elkerülhetők a kivitelezési improvizációk, a helyszínen papírlepedők helyett táblagépen lehet felvenni és térben forgatni a tetszőleges számú, tetszőleges helyen felvett metszetet.

A BIM legalább ilyen sokoldalú felhasználást kínál az üzemeltetés, költöztetés, karbantartás, munkabeosztás és a legkülönbözőbb munkafolyamatok területén. Egyes munkáknál már ma is elvárás az épületgépész tervezőkkel és kivitelezőkkel szemben ennek az ismerete és használata.

A Pollack Expo szokásos programrészei – a Breuer Marcell díjátadó ünnepség, a Hallgatói szekció előadások és az Állásbörze – mellett két kísérőrendezvénynek is otthon adnak ebben az évben. A környezetvédelemhez köthető SMART GROUND keretében a hulladéklerakókban elhelyezett anyagok másodlagos felhasználásának lehetőségeiről számolnak be hazai és európai szakemberek.

Ugyancsak nemzetközi érdeklődésre tarthat számot a II. Hatékony Vízgazdálkodás Nemzetközi Konferencia, amely az ívóvízhiány, az esővízhasznosítás és szennyvízkezelés problémakörét vizsgálja.

Azt, hogy a Pollack Expo borkóstolós vacsorája, a kiállítók részére tartott fogadás és az itt zajló baráti beszélgetések még nem virtuálisak, bizonyára örömmel nyugtázzák majd a vendégek.

Szeretettel várjuk Önöket 2018. március 1-2-án
a Pécsi Expo Centerben 
megrendezésre kerülő
XII. Pollack Expóra!

Részleteket a
 www.pollackexpo.hu 
honlapon olvashatnak.

 

A teljes híranyag lapunk 2018/1-2-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva pdf-formátumban is rendelkezésre áll.