Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Teltházas CONSTRUMA csokor

2017-03-31

A kétévente megrendezésre kerülő HUNGAROTHERM kiállítás, az épületgépészeti szakma csúcsrendezvénye a CONSTRUMA otthonteremtési kiállítási csokor részeként április 5-9. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. 

Nyitvatartás: április 5-8-án 9-18 óráig, április 9-én 17 óráig.

Érdemes már tervezni a látogatást, hiszen a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb kiállítói érdeklődést váltott ki az idén a kiállítás, így elmondható, hogy a pavilonok teltházasak, ami előrevetít egy nagyszabású rendezvényt a látogatók számára.

Az építőipar (CONSTRUMA), a lakberendezés, a dizájn (OTTHONDesign), kerttervezés, kertápolás (CONSTRUMA Kert), megújuló energia (RENEO) témakörök az épületgépészettel együtt teljes körűen lefedik az otthonteremtés kínálatát. A szinergiák kihasználása érdekében a HUNGAROTHERM egy része ezúttal is az A pavilonba kerül a CONSTRUMA mellé, másik része pedig a D pavilonban lesz a megújuló energia (RENEO) témakörével együtt. A G és F pavilonokat az OTTHONDesign kiállítói töltik meg, a CONSTRUMA KERT pedig ezúttal is a C pavilonban kap helyet.

A széleskörű szakmai programok mellett kiemelt tartalmak is lesznek. Megújult formában jelentkezik az évek óta nagy népszerűségnek örvendő ÖKO CITY projekt, melynek fókuszában – a korábbi évektől eltérően – a smart city koncepció és a modern városi közlekedés kihívásai állnak majd.

Újdonság a JÖVŐ OTTHONA projekt, egy kiállítás a kiállításban, gipszkarton falakból felépített enteriőrökkel. A küldetése – a legújabb design trendek és épületgépészeti megoldások felvonultatása mellett – az, hogy interaktív módon szemléltesse, hogy az okos otthon költséghatékony, kényelmes és nagyon trendi. Az egyes eszközök önálló rendszerű irányítása helyett itt bemutatják, hogyan lehet egy központi egységről irányítani a helyiségekben elhelyezett árnyékolástechnikai, világítástechnikai, fűtés/hűtés, hifi, vízkezelési, biztonságtechnikai berendezéseket.

A CONSTRUMA csokor másik újdonsága a CONSTRUMA/HUNGAROTHERM ÁLLÁSBÖRZE lesz, amelyet egy profi partner, a RANDSTAD Hungary szervez a kiállítás idején a látogatók számára, A kiállítók által meghirdetett állásajánlatokkal is találkozhatnak majd egy helyen, az állásbörze standján. A végzős diákok (szakközépiskolák, felsőoktatási intézmények) számára is terveznek ezzel kapcsolatosan workshop előadásokat, tanácsadást pl. önéletrajz írásról, állásinterjúról és egyéb témákról.

További újdonságként a szakmai látogatók számára szervezett tárlatvezetések is lesznek (például épületgépész témában is), amelynek előkészületei most zajlanak, hamarosan ennek részletei is megtalálhatók lesznek a honlapon az előzetes jelentkezéssel együtt.

Lesz továbbá épületgépész Forma 1 verseny, hétvégi képzés épületgépész témákban a MERKAPT szervezésében és további számos bemutató tanácsadás.

 

További részletek lapunk 2017/3-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.