Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Online célszámok

2021 7-8.

2021-09-03

Szeptember végén rendezik az Épületgépész Tervezői Konferenciát, amelynek középpontjában a VÍZ áll. Ehhez kapcsolódunk ezzel a számunkkal.

Első cikkünk szerzői egy lakóház kiterjedt használati melegvíz alapvezetékének cseréjéhez kapcsolódó tervezési megfontolásokat mutatják be. A tervezést a horganyzott acélcsővel épült alapvezeték korróziós problémái indokolták. A szerzők bemutatják a DIN 1988 szerinti hozzákeverési eljárást és a cirkulációs felszállókban alkalmazott termosztatikus cirkulációs szelepek méretezését.

részletek »

2021 6. szám

2021-07-01

Júniusi számunkat egy kimagasló tervezési munka bemutatásával kezdjük. A Lézer Kutatóközpont tervezése során a tervező gárdának összetett feladatot kellett megoldania, hiszen egyszerre kellett biztosítani a speciális technológiai és komfort követelményeket. A tervezők számítógépes szimulációt és többdimenziós BIM modelltervezési eljárást alkalmaztak. Ezt mutatja be a cikk.

Következő cikkünk a WELL Building Standard minősítési rendszert mutatja be, amely az épületben tartózkodó emberek egészségét és jóllétét helyezi a középpontba. A minősítési rendszer a nemzetközi tudományos és orvosi kutatásokon alapul, amelyek az épített környezet hatásait vizsgálják az emberek életminőségére, szellemi és testi jóllétére. A szerzők bemutatják a magyar munkacsoport eredményeit és céljait.

részletek »