Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Az Országos Magyar Épületgépész Napokat lezáró bálon adták át Év Emberei Díjakat

2023-12-27

Az Év Emberei Díj egy olyan szakmai elismerés, amellyel a kiemelkedően végzett munkát ismeri el a szakma. A díjat azok a természetes személyek kaphatják, akik az épületgépészet terén kiemelkedő szakmai, tudományos vagy gazdasági tevékenységet végeztek, felkészültségükkel, etikus magatartásukkal példát mutattak az épületgépész szakma számára.

Az Év Emberei Díjazottak

A www.talalkozzunk.hu honlapon megjelent összefoglaló alapján a következőkben beszámolunk az Év Emberei Díjak átadásáról, amire az Országos Magyar Épületgépész Napokat lezáró bálon került sor.

 

Az Év Emberei Díj egy olyan szakmai elismerés, mellyel a kiemelkedően végzett munkát ismeri el a szakma. A díjat azok a természetes személyek kaphatják, akik az épületgépészet terén kiemelkedő szakmai, tudományos vagy gazdasági tevékenységet végeztek, felkészültségükkel, etikus magatartásukkal példát mutattak az épületgépész szakma számára. A díj értékének megőrzése érdekében, odaítélésénél fontos szempont, hogy a szakma legszélesebbkörű résztvevői közül, átlátható módon a legalkalmasabb személyek kapják a kitüntetést. A 2023-as Év Emberei díjak adományozási rendje a korábbi évektől eltérően, más formában valósult meg. A jelöltállításkor a szakma először jelölteket állított a különböző kategóriákban, megfelelő szakmai indoklás kíséretében. Ezt követően a beérkező összes jelölt közül az indoklások figyelembevételével, az Országos Magyar Épületgépész Napok Szervező Bizottsága meghozta a döntést a 2023-as évi díjak adományozásáról.

 

Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség által alapított Épületgépészetért Díjat Dr. Léderer András kapta

Dr. Léderer András tanulmányait Angliában, az USA-ban és Japánban folytatta. Három egyetemi diploma megszerzése után műszaki doktoriját a Budapesti Műszaki Egyetemen 1983-ban védte meg. Az Épületgépészetért díjat fáradhatatlan innovatív tevékenységéért és példaértékű szakmai életútjáért ítélte oda az Épületgépészeti Koordinációs Szövetség.

 

 

A Magyar Épületgépészek Szövetsége által alapított Meszlényi Zoltán Díjat Netoleczky Károly kapta

Netoleczky Károly kiváló mérnöki pályafutása mellett a Kéményjobbítók Országos Szövetségében hosszú évek óta értékes szakmaszervező, szakmafejlesztő munkát végez, korábban elnökségi tagként, és immár több cikluson keresztül elnökként. Szakmaközösségi munkája során megtapasztalhattuk önzetlenségét, jobbító szándékát, a szakma és a szakma együttműködési rendszere iránti felelős gondolkodását.

Szakmai közéleti tevékenységével, nyitott szemléletével, jövőorientált gondolkodásával jelentősen hozzájárult az elmúlt harminc év kiemelkedő szakmatörténeti eseményéhez, a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum megalakulásához.

A Fórum alapításával létrejött a szakma egységes, legmagasabb szintű képviselete, széles bázisra helyezve a szakmán belüli együttműködést, egyben megteremtve az érdekegyeztetés és érdekképviselet hiteles és legitim lehetőségét.

 

 

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának Macskásy Árpád életműdíját Lengyel Tamás kapta

Lengyel Tamás több mint 30 éve működő épületgépész magánvállalkozásában kiemelkedő mérnöki munkát – tervezői-, fővállalkozói tevékenységet – végzett,  végez, melynek nyomán magas színvonalú mérnöki alkotások valósultak meg. 

Szakmai és piaci tapasztalatait a műszaki felsőoktatásban is hasznosította, több mint 20 éven keresztül hivatalos oktatója volt adjunktusi kinevezéssel a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara jogelődjének, a Pollack Mihály Műszaki Főiskolának.

A Baranya Megyei Mérnökkamarának, illetve a Magyar Mérnöki Kamarának alapításuktól aktív tagja. Mind területi kamarájában, mind pedig a MMK-ban fontos tisztségeket vállalt és töltött be. Józan, mérsékelt, mérnökhöz méltó szakszerűséget képviselt testületi munkája során is. 

 

 

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának Macskásy Árpád Alkotói Díját Lucz Attila kapta

Lucz Attila Kaposvárról indult és 1998-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán, épületgépész szakirányon. Tevékenysége a budapesti HVArC Mérnöki Iroda Kft.-ben teljesedett ki. Felelős tervező, ügyvezető.

Mérnökirodájában – ahol fiatal tervezők mentora, szakmai támogatója – több jelentős létesítmény épületgépész tervei készültek, készülnek. Az egyik ilyen jelentős alkotás a Néprajzi Múzeum a Városligetben. A Macskásy Árpád Díjbizottság úgy ítélte meg, hogy a Nemzeti Atlétikai Stadion tervezési munkájával kiérdemli a díj Alkotói fokozatát.

 

 

 

A 2023-as év Épületgépész Oktatója Versits Tamás

Versits Tamás a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke, aki Szigetvári Csilla szakértővel,  a Magyar kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt már 2016-óta foglalkozik a Szakmák Olimpiájára történő víz-gáz- és fűtésszerelő fiatal versenyzők kiválasztásával és szakmai felkészítésével. A  munkájuk eredményeként az elmúlt esztendőben a Világbajnokságon ezüstérmet, az idei évi Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett Offner Márton, a zalaegerszegi Széchenyi Technikum volt tanulója. 

 

 

A 2023-as év Épületgépész Mérnöke Vígh Gellért

Vígh Gellért a LINDAB Kft oktatási és fejlesztési vezetőjeként is megszerzett tapasztalatával, elméleti tudásával támogatja, segíti a tervezők munkáját. Világos, jól követhető előadásokkal szerepel a szakma fórumain.

 

 

A 2023-as év Épületgépész Tervezője Mangel Zoárd

Mangel Zoárd épületgépész mérnök, vezető tervező, a MANGÉP Mangel Épületgépész Iroda Kft. tulajdonos ügyvezetője. A pályázaton a közelmúltban átadott székesfehérvári ALBA Jégcsarnok épületgépészeti/technológiai tervezési munkájával érdemelte ki az elsőséget.  

 

 

A 2023-asé Épületgépész Kivitelezője Vincze Attila

Vincze Attila fő küldetése, hogy az általa tervezett és megvalósított rendszer a megrendelői számára teljesítse a komfort-, és technológiai követelményeket, gazdaságosan, megbízhatóan, biztonságosan üzemeljen és egyszerűen legyen kezelhető. Csapata – a GEM Plann Kft. nélkül ez a tudás nem lett volna képes működő rendszerekké válni. A GEM Plann Kft. egy stabil, jól kormányzott cég, mellyel a papírra vetett megoldások valósággá válhatnak.

 

 

A 2023-as év Épületgépész Márkaképviselője Vanczer Zsuzsanna

Vanczer Zsuzsannának kiemelkedő érdemei vannak az idén 25 éves Vivaco Épületgépészeti Kft. folyamatos szakmai és üzleti fejlődésében, a cég partnereinek és vevőinek hosszú távon korrekt, megbízható, minőségi kiszolgálásában, az igényes szakmai ismeretterjesztésben, valamint a szakmai képzések folyamatos támogatásában.

 

 

A 2023-as év Épületgépész Kereskedője Patonai Sándor

A Szerelvénybolt Kft. a 2023-as évben saját márkás hőszivattyút és új, saját márkás felületfűtési rendszert hozott forgalomba. 150 munkavállalóval 9 áruházat működtet országszerte.

 

 

A 2023-as év Épületgépész Gyártója Novotni István

A Hajdu egy tradicionális magyar márka, amely magyar tulajdonosi háttérrel, Magyarországon, magyar emberek munkájának eredménye. A HAJDU márka a cég megbízható, minőségi termékeinek védjegye. A hosszú évek óta tartó kimagasló és fejlesztési tevékenységük révén, 2023-ban a hőszivattyús forróvíztároló kifejlesztése és piacra vitele miatt kapja a díjat.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!