Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2016

2016 9. szám

Hozzászólások

R32 – és központi szerepe a jövőbeni hűtőközegek fejlesztésénél

Még nem érkezett hozzászólás!

részletek »

Dipl. Ing. Flohr, Felix

R32 – és központi szerepe a jövőbeni hűtőközegek fejlesztésénél

Dipl. Ing. Flohr, Felix

Technical Service Manager, Regulatory Specialist Refrigerants
Daikin Chemical Europe GmbH, Düsseldorf, Germany

Szabályozási szempontok

Az ENSZ éghajlat-változási keretegyezményével kapcsolatban Párizsban megrendezett 21. Klímakonferencián (COP21), amelyet az elmúlt év novemberében tartottak, a kyotoi egyezménnyel kapcsolatos utólagos megállapodás mellett döntöttek, amely a nemzetállamok kötelező csökkentési célkitűzésein alapul. Ennek fontosságát a világ éghajlatára mutatja a 2 °C-os cél előírása, ami opcionálisan 1,5 °C lehet.

Röviddel azelőtt az OEWG Munkacsoport 37. találkozóján Dubaiban egy megegyezést tűztek ki célul a montreali egyezmény szerinti klímavédelmi megállapodás nemzetközi átalakításaként, amely korábban kizárólag az ózont lebontó anyagokat szabályozta. Mindkettő hangsúlyozza, hogy a későbbi megállapodásokat nemzetközi síkon kell kezelni, annak érdekében, hogy a nemzeti átalakítási tervekhez biztos irányelveket írjanak elő. Az OEWG Munkacsoport 38. találkozóján Bécsben bemutatták az EU, az USA, India és a szigetországok különböző fokozatos HFC csökkentési forgatókönyveit. (http://ozone.unep.org/sites/ozone/files/Meeting_Documents/
HFCs/HFC_Amendment_proposals_table_corr.docx
)

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2016/9-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!