Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Műegyetemi Épületgépész Nap Egészség. Kényelem. Hatékonyság

2019-11-22

Ez lesz a 2019. november 29-én megrendezésre kerülő Műegyetemi Épületgépész Nap mottója.

Az épületgépészet feladata, célja mindig is az ember számára egészséges környezet kialakítása volt az épületek belső tereiben, ahol jól is érzi magát a használó és mindez költségeiben kedvező. Ezeket a gondolatokat 20 vagy 40 évvel ezelőtt is írhatták volna, akkor is igaz volt és ma is az. Igaz, mert az épületgépészet is folyamatosan megújul, és az egészség, a kényelem és a hatékonyság szavak új tartalmat kapnak a tudomány és a technika fejlődésének eredményeként.

Egy épület elhelyezkedése, tájolása, a helyiségek beosztása egyrészt adottság, másrészt az építész döntése, felelőssége. A működtetés, a hosszú távú üzemvitel feltételeinek meghatározásában azonban az épületgépész tervező felkészültségének, tervezői hitvallásának döntő szerepe van. Milyen műszaki megoldást választ és ajánl az építtető számára – megismerve annak anyagi lehetőségeit, igényszintjét a fűtés, hűtés, vízellátás, csatornázás, frisslevegő ellátás és a világítás területén.

A megvalósuló épület olyan végeredmény, ami tükrözi a közreműködő szakemberek felfogását, együttműködésük hatékonyságát.

www.talalkozzunk-muegyetem.hu

Neves külföldi előadóink lesznek 2019. november 29-én!

Az épületgépész szakemberek mindennapi munkája mellett szükséges a tudományos kutatások, világ trendek követése, ismerete is. Ezek eredményei hatással vannak, lesznek jövőbeni mindennapi feladataikra tervezési, kivitelezési munkájuk során. Örömünkre szolgál, hogy a Műegyetemi Épületgépész Napra két neves külföldi vendégelőadó is elfogadta meghívásunkat.

Az okos épületekről Dr. Jin Wen, a Drexel Egyetem (USA) professzora, az ASHRAE Okos Épületek Műszaki Bizottságának elnöke, a KTH Royal Institute of Technology (Stockholm) vendégkutatója, míg az épületek dinamikus szimulációjáról Prof. Ardeshir Mahdavi, a Bécsi Műszaki Egyetem professzora tart előadást.

 

További részletek lapunk 2019/11-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.