Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Tervezői Pályázat az Országos Magyar Épületgépész Napok OMÉN – 2019 alkalmából

2019-10-30

1. Pályázati felhívás

Az Országos Magyar Épületgépész Napok Koordinációs Bizottsága – OMÉN-KB – nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére az „Országos Magyar Épületgépész Napok-2019” alkalmából.

2. A pályázat témaköre

Az utóbbi öt évben megvalósult, illetve tervezett, műszaki innováció szempontjából kiemelkedő létesítmény épületgépészeti tervezése. A tervezett létesítmény nagysága nem releváns. 

Elsősorban az igényes mérnöki megoldásokat várunk a pályázóktól. Műemlék épületben tervezett megoldások is helyet kaphatnak a pályázaton. Ilyen esetben az építmény kötöttségek melletti megoldása érdekes. 

 

3. A tervpályázat célja

Az épületgépészet területén a közelmúltban megkezdett, vagy megvalósult korszerű rendszerek, berendezések figyelemmel kisérése, a kiemelkedő tervezői munka elismerése és megismertetése, tervezők munkájának értékelése. 

Megkeresni az utóbbi években megvalósult, illetve tervezett munkák közül a legjobb tervmegoldást és tervezőt, aki az adott feladat tervezésére a mai kornak megfelelően alkotta meg mérnöki munkáját.

 

4. Pályázati feltételek 

A megtervezett épületgépészeti rendszer korszerű megoldásokat tartalmazzon (környezetkímélő, energiatakarékos, megújuló energia stb.), a betervezett berendezések hazai minősítéssel rendelkezzenek. 

Egy tervező egy tervdokumentációval pályázhat. 

Pályázni 2014 - 2019-ben megkezdett vagy megvalósult, magas színvonalon, hiánytalanul tervezett létesítmény épületgépészeti terveivel lehet. 

Pályázhat minden magyar állampolgár, aki a Magyar Mérnöki Kamaránál nyilvántartott épületgépész tervezői jogosultsággal rendelkezik.

Az értékelhetőség feltétele a pályázó pályázatának bemutatása előadás formájában az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2019” rendezvényén a Magyar Mérnöki Kamara 1117 Budapest, Szerémi út 4-6. sz. alatti Székházában. A prezentáció minősége is értékelési szempont lesz.

 

5. A pályázat beadásának módja

• A tervezett épületgépészeti rendszer rövid leírása, kiemelve az újszerű vagy a szokástól eltérő
   épületgépészeti megoldásokat és a kivitelezés jelenlegi állapotát max. 4 (A4-es) oldalon. 
• A tervdokumentációból 1 pld. műleírás és legfeljebb 5 lényegi információt tartalmazó tervlapot kell
   mellékelni. 
• Pályázati indoklás max. 2 oldalon, hogy miért tartja a pályázó a tervezett megoldást újszerűnek,
   kimagaslónak. 
• Fényképes szakmai önéletrajz a fontosabb munkák felsorolásával.

Az írott anyagot befűzött, esztétikus formában kell benyújtani.

 

6. A tervpályázat meghirdetése

A pályázat a Magyar Mérnöki Kamara honlapjain, 
(www.mmk.hu, www.e-gepesz.hu)
a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség honlapján
(www.epgepkoord.hu),
a rendezvény önálló honlapján
(www.talalkozzunk.hu),
valamint szakmai folyóiratokban és szakmai honlapokon kerül meghirdetésre.

 

7. A tervpályázat jellege

A tervpályázat általános eljárású, a résztvevő pályázók körét tekintve nyílt, valamennyi érdekelt benyújthat pályaművet. A tervpályázat formája szerint nyílt pályázat.

 

8. A pályázat benyújtásának határideje

2019. november 20. 24 h.

 

9. A pályázat benyújtásának helye és módja

A pályázatot zárt borítékban, „Épületgépészeti Tagozat - Tervezői Pályázat” megjelöléssel, a Magyar Mérnöki Kamara, 1117 Budapest, Szerémi út 4-6. sz. alatti irodájába kell postán, vagy személyesen eljuttatni.

 

További részletek lapunk 2019/10-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.