Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

A MMK Épületgépészeti Tagozatának felhívása a 2019-es országos épületgépész napok – OMÉN – szervezésére

2019-07-03

Akkor nevezhetünk egy rendezvényt országosnak, ha számíthatunk a vidéken élő, dolgozó kollégák közreműködésére, részvételére is. A SZB nagyon reméli a vidék érdeklődését, aktivitását, mert csak velük lehet a rendezvényt országos jellegűvé tenni. Ebben mind a négy, a szervezésben aktívan részt vevő, a közös munkára szövetkező szervezet saját tagjainak „megmozdítása” tekintetében igyekezett mindent elkövetni!” Ezt még 2017-ben írta az akkor még csak központi szervezettségű Magyar Épületgépész Napok Szervező Bizottsága.

A korábbi évek tapasztalata az volt, hogy nem sikerült a vidék szakmagyakorlóit a kétnapos fővárosi rendezvényre „elhozni”. Ezt belátva szerveztük meg 2018-ban első alkalommal az Országos Magyar Épületgépész Napokat, az OMÉN-t. Az első év minden elképzelést felülmúló sikert hozott, hiszen mintegy 32 helyszínen sikerült épületgépész rendezvényeket, TALÁLKOZÁSOKAT megszervezni.

2019-ben nem kisebb a feladat, mint elérni, mi több meghaladni az előző év sikerét. A szakmai találkozások jelentősége az épületgépész társadalom összefogásában, a különféle szakmai területeken dolgozó kollégák egymáshoz közelítésében felbecsülhetetlen jelentőségű.

A szakmai hetet megkoronázó rendezvény az Épületgépész Bál lesz. Idén is az Épületgépész Bál marad a szakmai szervezetek kitüntetései ünnepélyes átadásának a színhelye.

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata (MMK ÉgT), a Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MÉGKSZ) és egy külön megállapodás alapján az országos szakmai szervezetekkel létrehozott Konzorcium adják az OMÉN Koordinációs Bizottságának a tagjait. Ez a Bizottság azonban a szakmai közösségek önszervező tevékenységére számít! Nagyon erre számít!

Ebben az évben is számítunk a felsőfokú épületgépész képzés intézményeire Debrecenben, Gödöllőn, Pécsen és természetesen Budapesten. Számítunk a csaknem minden területi kamara mellett működő szakcsoportokra. Számítunk az épületgépész kis- és nagykereskedelmi hálózat és márkakereskedők november végére tervezett/szervezett akcióira.

Számítunk a szakági gyártók helyi „nyitott kapuk” akcióira. És számítunk a legfiatalabbakat, a jövő épületgépészeit képző középiskolák csatlakozására.

Felhívással fordulunk tehát Önökhöz! Önökhöz, akik az előzőekben vázolt ötletek, vagy azoktól eltérő teljesen más ötletek alapján hozzá tudnak járulni a Magyar Épületgépészek Napjainak újabb sikeres lebonyolításához.

Kérjük, hogy akiknek a

2019. november 25-30.

közötti időszak valamely napjára vonatkozó, megvalósítható konkrét szervezési javaslata, programterve van, jelentkezzen be lehetőleg

2019. augusztus 10-ig

a www.talalkozzunk.hu honlap tájékoztatása szerint.

 

További részletek lapunk 2019/6-os számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.