Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Beszámoló a REHVA éves közgyűléséről

2019-07-03

Az MMK az ÉTE-vel közösen most már több éve tagja a REHVA, európai épületgépész szövetségeket tömörítő szövetségnek. Idén Bukarest adott helyet a soron következő éves közgyűlésnek, amely megelőzte a CLIMA 2019 nemzetközi konferenciát. A közgyűlésre május 24-26. között került sor.

A REHVA közgyűlésén Stefano Corgnati átadta az elnöki posztot az új elnökjelöltnek, Frank Hovorka-nak, akit a tavalyi évben választott meg a tagság. Számos mandátum lejárt az igazgatóságban, így szavazásra is sor került. Az új elnökség tagjai a következők: Frank Hovorka elnök (francia), Catalin Lungu (román), Ivo Martinac (svéd – SWEDVAC), Atze Boerstra (holland), Juan Travési (spanyol – ATECYR), Manuel Gameiro da Silva (portugál), Kemal Gani Bayraktar (török – TTMD).

A három napon a REHVA bizottságok üléseket tartottak, amelyek közül a Technológiai és Kutatási Bizottság és az Oktatási Bizottság munkájáról írok részletesebben.

 

A Technológiai és Kutatási Bizottság tevékenysége és 2019-es tervei

A bizottságot 3 fő, egy elnök és két alelnök vezeti kétéves periódusokban. A bizottságnak vannak törzstagjai és levelező tagjai. A bizottság különböző munkacsoportokból áll, amelyek feladata szakmai anyagok készítése (pl. guidebookok/ segédletek, jelentések, más, a szakmagyakorlóknak hasznos publikációk, cikkek). 

A bizottság célja olyan technikai információ fejlesztése és terjesztése, amely a tagoknak és támogatóknak hasznos. Fontos, hogy támogassák szabványok fejlesztését, hogy európai szintű kutatási tevékenységet ösztönözzenek és növeljék a REHVA ismertségét és elismertségét Európában EU projekteken és EU-s együttműködéseken keresztül. A REHVA együttműködik más európai szervezetekkel, mint pl. a CEN EUROVENT, ISIAQ stb.

A munkacsoportokban dolgozó szakemberek és kutatók a guidebookokat önkéntes munka eredményeként, minimum 3 ország részvételével hozzák létre, így törekedve arra, hogy az Európában elterjedt gyakorlatokat minél szélesebb körben lehessen terjeszteni.

 

További részletek lapunk 2019/6-os számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.