Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Energiamenedzsment konferencia 2019

2019-05-31

Sikeresen zárult az Energiamenedzsment Konferencia 2019. május 21-én, az Elektroinstallateur szaklap és az EMOSZ szervezésében. Tizenkét kiállító, közel százhúsz hallgató vett részt a rendezvényen. A konferencia célja az volt, hogy képet adjon a villamos és gépész szakma számára az energiamenedzsmentben rejlő üzleti lehetőségekről, az épületüzemeltetők számára pedig az ebben rejlő üzleti előnyökről.

Az előadások négy blokkban hangzottak el, és a mindennapi alkalmazás szintjén igyekeztek bemutatni, hogy mit is jelent az energiamenedzsment, miért kikerülhetetlen téma nemcsak a jövő, de a jelen szempontjából is.

A három-három húsz perces előadást felölelő blokkok közötti szünetek kiváló lehetőséget kínáltak a résztvevőknek a kiállítókkal történő konzultációra, beszélgetésre. A konferencia fő támogatója a Schneider Electric Zrt. volt.

Az első blokk előadásai:
– Az energiamenedzsment evolúciója – Szász Lajos,
– Egyszerűbb, hatékonyabb épületüzemeltetés, épületgazdálkodás – Opitzer Gábor,
– Hatékony működés, megtakarítás és komfort kompromisszumok nélkül – EcoStruxure Building Operation
   a Schneider Electrictől – Veller Tamás.

Az első szünet után elsősorban a mérő- és adatgyűjtő rendszerekről, az adatmenedzsment épületüzemeltetésben játszott szerepéről esett szó:
– Adatmenedzsment épületekre vonatkozó előnyei – Szász Lajos (Energrade),
– Energiamenedzsment Desigo CC-vel – Erhardt Tamás (Siemens),
– Mérő-adatgyűjtő rendszerek fontossága az energiamenedzsmentben – Opitzer Gábor (SB-Controls).

 

További részletek lapunk 2019/5-ös számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.