Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

IX. Szolár Konferencia

2019-05-31

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara adott otthont a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség IX. Szolár Konferencia Szakmai és befektetői workshop rendezvényének, 2019. április 24-én. A konferencia célja a szakma és a befektetők találkozásának, sikeresebb együttműködésének, a beruházók döntése megkönnyítésének, a potenciális kivitelezőkkel való kapcsolatok építésének és új napelemes projektek létesülésének elősegítése.

A konferenciát dr. Nádai László, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese nyitotta meg ünnepélyes keretek között. Köszöntőjében üdvözölte a megjelenteket és a Magyar Napelem Napkollektor Szövetséggel kötött együttműködési megállapodást, amelynek keretében ismét házigazdája lehetett az Óbudai Egyetem az Áder János köztársasági elnök úr által támogatott, a hazai napenergia piac legjelentősebb szereplőit felvonultató konferenciának.

Dr. Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnökhelyettese előadásában ismertette a KÁT és a METÁR-rendszer tapasztalatait, a folyamatban levő feladatok jelenlegi állását. Elmondta, hogy 2018. június 30-ig már 480 MW napelemes villamosenergia-termelő beruházás üzemelt Magyarországon. A növekedés exponenciális, így 2020-ig várhatóan elérjük a 2000 MW-os kapacitást, amely vetekszik a paksi bővítés léptékével.

Trombitás Károly, a konferencia fő támogatója, a Würth mérnöke előadásában a napelemes rendszerek rögzítésére ismertetett néhány újszerű megoldást és bemutatta a Würth tartószerkezet telepítési és méretező programot, amelyet bárki letölthet a cég honlapjáról egy rövid regisztrációt követően.

 

További részletek lapunk 2019/5-ös számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.