Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Felhívás az Országos Magyar Épületgépészet Napja 2019. évi rendezvényeire

2019-03-29

Az elmúlt évben első alkalommal került megrendezésre az Országos Magyar Épületgépész Napok, az OMÉN, amely céljában a szakterület országos megmutatkozásának fontos kezdése volt. Az OMÉN első éve sikeres és eredményes volt, köszönhetően valamennyi rendezőnek, szervezőnek és aktív közreműködőnek. Az első év tapasztalatai csak megerősítenek a cél helyességében és erőt adnak/adhatnak a folytatáshoz. Így ebben az évben, 2019. november 25-29. között is lesz OMÉN, amely céljaiban változatlanul, a szerzett tapasztalatok felhasználásával kerül megrendezésre.    

A cél eléréséhez persze minden érintettnek magának kell éreznie ezt az eseménysorozatot. Ennek érdekében az első és legfontosabb tennivaló, hogy az épületgépészek – legyenek azok szakmunkástanulók, mérnökök, kereskedők, kivitelezők – és éljenek az ország bármely szegletében, ezeket a napokat használják ki a társszakmákkal való érintkezésre, a civil szférával való kapcsolatra és egymás megismerésére és elismerésére. Az Országos Magyar Épületgépész Napokon tehát országosan kell rendezvényeket, akciókat kezdeményezni, azokat a helyi adottságok kihasználásával szervezni, és ezekben a civil szférával, más szakmával való kapcsolat, a figyelem-felkeltés legyen a középpontban.

Ha sikerül elérni, hogy az oktatási intézményekben ezeken a napokon esetleg oktatási szünet legyen és a tanulók, hallgatók sport, kulturális rendezvényekkel mutatkoznak be, az intézményekben nyitott napot hirdetve bemutatják a szakterület szépségeit, sokat jelent a szakterület megismertetésében és a szakmai utánpótlás javításában. A kereskedők ezeken a napokon akciókat hirdethetnek, nyereményjátékokat szervezhetnek, ajándékokat kínálhatnak, akkor ezek a napok a civil szféra számára nagyon emlékezetesek lehetnek, rendszeressé válásuk esetén az épületgépész napok fogalommá válhatnak.

Ezek a rendezvények teljesen szabadon és öntevékenyen, a lehetőségek mérlegelésével válhatnak élménnyé és nem kötelezőségük miatt kényszerré, teherré. Az év egy hetére sűrítve az ilyen akciók ráirányítják a figyelmet az épületgépészetre, ezek valóban az épületgépészek napjai lehetnek, valamennyiünké, mindenütt az országban. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósulhasson, mindannyiunk aktív közreműködésére, ötletére, aktivitására van szükség. 

A szakma ismertségének növelése mellett persze az ünneplés, a kimagasló tevékenységek és személyek megbecsülése és a szórakozás sem maradhat el. Ezért az Országos Épületgépész Napok keretében van egy kiemelt rendezvény, ahol a találkozás, az ünnepélyesség, a díjazás és a szórakozás a cél. 

 

További részletek lapunk 2019/3-as számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.