Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Élhető épületeket teremtenek – Beszámoló a XXIV. Épületgépészeti Szakmai Napról – Debrecen, 2018. május 10.

2018-05-30

Tervezők, gyártók, forgalmazók – összesen 25 cég mutatta be legújabb kínálatát csütörtökön a Debreceni Egyetem Műszaki Karán 24. alkalommal megrendezett Épületgépészeti Szakmai Napon.

Dr. Kalmár Ferenc a konferencia megnyitóján

A 21. század már megköveteli az új technológiák alkalmazását ahhoz, hogy élhető, komfortos, egészséges lakókörnyezetet tudjunk biztosítani, és mindezt energiahatékonyan, okoseszközökkel vezérelve. Ennek elsajátítását csak a különböző tervező, gyártó és forgalmazó cégek bevonásával tudjuk megvalósítani a leendő mérnökök képzésében. Erre teremt alkalmat a Szakmai Nap – mondta dr. Kalmár Ferenc tudományos dékánhelyettes, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszékének vezetője. Kiemelte: a diákok nem csupán az új technológiákkal ismerkedhetnek meg a rendezvényen, hanem az itt szerzett tudást felhasználhatják tudományos diákköri munkájuk során, a szakdolgozat elkészítésénél, de akár a diplomaszerzést követő álláskeresést is megkönnyíthetik az itt épített kapcsolatok.

A kiállító cégek nagy része évek óta kapcsolatban áll a tanszékkel, hiszen munkatársaik oktatóként rendszeresen részt vesznek a képzésben, és a tanulmányok során a hallgatók kötelező 6 hetes szakmai gyakorlatának megvalósításában is jelentős szerepet vállalnak. Az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék népszerű a hallgatók körében, évente 25-30 jelentkezőt vesznek fel a gépészmérnöki alapszak épületgépészeti specializációjára.

 

További részletek lapunk 2018/5-ös számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.