Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Az építőipar – ismét húzóágazat

2018-05-02

Sikerrel zárult a CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítás csokor kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A magyar építőipar lendülete a kiállításcsokron is érezhető volt: a szakma és a nagyközönség megtöltötte az 5 pavilont és a bruttó 44 ezer négyzetméternyi kiállítói területet. Számos konferenciát és több szakmai versenyt is rendeztek a kiállítás idején, amelyen 18 ország 600 kiállítója vett részt.

Egy bővülő iparág

2017-ben az építőipar adta a magyar GDP bővülésének több mint egyötödét, ráadásul a szektor csaknem 30 százalékkal nőtt az előző évhez képest – mondta a kiállítás megnyitóján Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára. Hozzátette, hogy az építőiparban a foglalkoztatottak száma mára meghaladta a 300 ezret, és az ágazat teljesítménye idén elérheti a 3000 milliárd forintot. 

Dinamikus növekedési pályára állt a hazai lakáspiac is – hangzott el az újHÁZ Centrum Trendriport tanulmányának bemutatóján. A kormány intézkedéseinek köszönhetően 2016-ban indult meg a tömeges vállalkozói lakásépítés, 2017-re pedig a lakásforgalom ismét közelít a válság előtti szinthez. A kialakuló árversenyt azonban negatívan befolyásolja az alapanyag költségek emelkedése és a munkaerőhiány. Utóbbival több konferencia és kerekasztal beszélgetés is foglalkozott a CONSTRUMA első három szakmai napján.

 

További részletek lapunk 2018/4-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.