Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

A Föld napján indult útjára „Az Alkotók” című műsor

2018-05-02

Április 22. a Föld napja. Egy jelkép, a véges erőforrásokra, az azokkal való hatékony gazdálkodásra hívja fel a figyelmet. Talán az is jelképesnek nevezhető, hogy e jeles napon indult útjára a MEHI közreműködésével „Az Alkotók!” című műsor, amely egyedi szemszögből és új fókusszal követi végig egy lakóház átváltozását. Ez a szempont az energiahatékonyság. Az energiafelhasználás egyik legfontosabb szegmensét napjainkban az épületek fűtése és a háztartási készülékek és berendezések fogyasztása teszi ki az egész világon. Az előttünk álló egyik legnagyobb kihívás az épületek energiahatékonyságának további javításában van.

Egy építkezés rengeteg felelősséggel és vesződséggel járhat. Az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy Európában – így Magyarországon is – egy épületenergetikai korszakváltás zajlik. Az Európai Unió tagállamaiban fokozatosan kerülnek bevezetésre azok az építési előírások, amelyek célja, hogy csökkentsék az épületek energiafelhasználását és károsanyag-kibocsátását. A változás tehát hasznos és előremutató, hiszen minden épület energetikai felújítása fenntartható módon képes a rezsit tovább csökkenteni és a mindenkori energiaáraktól függetleníteni. Azonban azt is jelenti, hogy az évtizedes tervezői, építkezési szokások és követelmények radikálisan változnak.

 

További részletek lapunk 2018/4-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.