Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Növekvő érdeklődés – teltházas Construma

2018-02-26

Az építőipar folyamatos fejlődése a CONSTRUMA csokor iránti fokozott kiállítói érdeklődésen is jól mérhető: gyakorlatilag megteltek a kiállítás pavilonjai, szinte minden hely elkelt. Ez jó hír az építőipar szereplőinek, hiszen látogatóként igen széles kínálattal, számos újdonsággal találkozhatnak majd április 11-15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A CONSTRUMA szakkiállítás már több mint 40 éve kiemelt szerepet játszik az építőipar piaci megjelenítésében, az ágazat fejlődésében. A 70-es évek közepén, a korábbi tavaszi BNV nagy részét adó építőipari terület szakkiállássá formálásával a HUNGEXPO első szakkiállításainak egyikeként indult útjára a CONSTRUMA sikertörténete. A kezdetben kétévente, majd évente megrendezésre kerülő szakkiállítás a 2000-es évek elején már kinőtte a Vásárközpont területét. Így született az a döntés, hogy az épületgépészet témaköre önálló kiállításként, önálló időpontban, HUNGAROTHERM néven, kétévente kerüljön megrendezésre. Az ágazatot érintő piaci változásokkal együtt a CONSTRUMA is átalakult: az épületgépészet néhány önálló alkalom után ismét visszatért az építőipar mellé, így erősítve egymást. Az így ismét teljes körű építőipari bemutatkozás egyre erőteljesebben nyitott a nagyközönség felé, és a látogatói igényeket figyelembe véve kiegészült a lakberendezés témakörével és a kertépítés, kerttervezés tematikájával. Az elmúlt évek alatt így vált a CONSTRUMA egy komplex otthonteremtési kiállítási csokorrá, amely erős szakmaisága mellett kiemelkedően vonzó az építkező, felújító nagyközönség számára is.

 

Az idei évben az építőipari tematikák mellett ezúttal is külön pavilonban, a D pavilonban kap helyet a megújuló energia és az épületgépészet (RENEO). Az otthonteremtési csokor a lakberendezés és design, valamint a kerttervezés, kertépítés témakörökkel nyújt teljes kínálatot a látogatók számára.

Az első három napot ezúttal is a szakembereknek szóló programokkal színesítik a szervezők. Már hagyományosnak mondható, hogy a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara saját képzést is tart itt. Április 11-én, a kiállítás első napján a Budapesti és Pest megyei Mérnöki Kamara szervezésében Fűtési rendszerek hidraulikája címmel tartanak kötelező szakmai továbbképzést a CONSTRUMA kiállításon a gépészmérnökök számára. A második napon az építészettel kapcsolatos mérnöki téma kerül majd középpontba. 

Mindkét képzésre az előjelentkezés a kamaránál kötelező és a www.bpmk-oktatas.hu oldalon lehetséges. A programokra a RENEO pavilonjában, a D pavilonban felépített konferencia teremben kerül majd sor. 

 

További részletek lapunk 2018/1-2-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.