Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Exkluzív környezet, minőségi program: Visegrádi Szervizkonferencia

2017-12-20

Kimagasló sikerrel rendezte meg a HKVSZ 33. Szervizkonferenciáját Visegrádon 2017. november 22-24-én a Thermal Hotel Visegrád helyszínen. Az évek óta stabil 200 fő fölötti résztvevői összlétszám idén is jellemezte a rendezvényt.

Közös alapok és célok: HKVSZ-MÉGSZ együttműködés

A konferencia programkialakítása több szempontból is szakított az elmúlt 10 év hagyományaival:
• már az első nap délelőttjén megkezdődött a szakmai program és a kora esti órákig folyamatosan
   kitartott,
• a második napon szokatlanul korai kezdéssel kellett szembenézniük a résztvevőknek,
• a harmadik nap fakultatív kísérőprogram vagy szakmai üzemlátogatás közül választhattak a résztvevők
   az előadások megkezdése előtt.

A szerda délelőtt és kora délután a konferencia legfajsúlyosabb témáját dolgozta fel: Hűtőközegek. A témakör az aktuális jogszabályi változások napirendje miatt volt nagyon időszerű, és a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság ismét elfogadta a HKVSZ felkérését előadás megtartására, így a hallgatóság közvetlenül és személyesen a Hatóságtól szerzett információt a jogszabályok alkalmazására és a Klímagáz Adatbázis kezelésére vonatkozóan. A szünet után kétfelé vált a rendezvény: a nagyteremben folytatódott a hűtőközegek kémiai és fizikai tulajdonságainak, sajátosságainak elemzése, majd azt követően speciális területekkel kapcsolatos előadásokra került sor gázérzékelőkkel, hűtőházak altalajfűtésével, és klímaüzemeltetési szoftverfejlesztésekkel kapcsolatban.

A szekcióteremben a Járműklíma Szakértői Tanácskozás dolgozta fel a témákat: a gépjárműfenntartás szabályozási rendszere, frankfurti autókiállítási tapasztalatok, jármű hűtő- és klímarendszerek, és természetesen a raktér- és szállítmányhűtésre vonatkozó rendeletek szakmai, gyakorlati és jogszabályi háttere. Az első napot nagyon jó hangulatú, kötetlen baráti vacsora zárta.

 

További részletek lapunk 2017/12-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.