Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Új tudományos eredmények és fokozatok a BME ÉPGET Tanszéken

2017-06-29

A BME Szenátusa nyilvános ünnepi ülését 2017. május 27-én tartotta a BME Aulájában, ahol kitüntetéseket, habil és PhD okleveleket adtak át. A Gépészmérnöki kar Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszékének több munkatársa is szerepelt a rendezvényen, akik egy habilitációs és három PhD és oklevél átvételében voltak érintve.

Dr. Kajtár László átveszi habilitációs oklevelét a BME Rektorától

Eredményes habilitációs eljárása lezárásaként dr. Kajtár László tanszékvezető átvette habilitációs oklevelét.

A tudományos eredményeket összefoglaló dolgozat címe: Irodaházak hő- és levegőminőségi komfort elemzése.

A habilitációs előadás címe: Hővisszanyerés alkalmazása a klímatechnikában.

A tudományos eredményeket irodaházakban végzett helyszíni mérések, laboratóriumi mérések, valamint számítógépes szimulációk eredményeként határozta meg. A helyszíni és laboratóriumi mérések között egyaránt szerepeltek élőalanyos vizsgálatok, valamint műszeres objektív mérések. Az irodaterekben végzett hőkomfort vizsgálatok eredményei alapján elemezte Fanger professzor PMV-PPD modelljét a hazai sajátosságok (épület, éghajlat, öltözködési szokás és irodai munka intenzitás) mellett. A nemzetközi szakirodalomban is megkülönböztetik a PMV mellett az AMV értéket (Actual Mean Vote). A kutatómunka eredményeképpen meghatározásra került más országokban végzett kutatási eredményekhez hasonlóan a PMV-AMV kapcsolat: AMV = PMV + 0,265

 

További részletek lapunk 2017/6-os számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.