Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Építők Napja 2017

2017-06-29

A Vasas Szakszervezet székház impozáns dísztermében, az Építők Napja központi ünnepségének hagyományos színhelyen került sor június 2-án az építők köszöntésére. Az építőiparban dolgozókat a kormányzat, a szakmai és tudományos szervezetek képviselői, a mérnöki kamara és a szakszervezet tisztségviselői köszöntötték.

A korábbi évekhez hasonlóan az ünnepi megemlékezéseken miniszteri elismeréseket és a szakmai szervezetek által alapított díjakat is átadtak.

Az ünnepi rendezvény Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnökének, a Magyar Mérnöki Kamara alelnökének hagyományos köszöntőjével kezdődött meg. A BPMK elnöke emlékeztetett arra, hogy június első vasárnapja évtizedek óta az építők ünnepe. Köszöntötte a kormányzat megjelent képviselőit, a szervező társszervezetek képviselőit és az építők társadalmát. Elnöki megnyitójában elmondta, hogy az Építők Napja jeles ünnep az építésben, építésügyben dolgozók számára, amikor az egész ország köszönti az építőket, akiknek áldozatos szellemi és kétkezi munkájától függ épített környezetünk minősége.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Építők Napja alkalmából miniszteri elismerő oklevelet adományozott. A kitüntetéseket Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át. A kitüntetettek között a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség előterjesztése alapján miniszteri elismerő oklevelet kaptak Bodnár Gyula, dr. Magyar Zoltán és Zoltán Attila épületgépész mérnökök.

 

További részletek lapunk 2017/6-os számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva a teljes híranyag pdf-formátumban is rendelkezésre áll.